vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Art - magyar kiejtéssel

Műfaj: EgyébCimkék: érzelem, félelem, művészet

Milyen gondolatban képes az ember meghagyni magát, vagy mást, amikor lejátszódik a múlt? Elhalasztani egy lehetőséget, esetleg önhitegetésben eltolni.

„Art”, magyar kiejtéssel

- Csak ne sírj! – Állok felette. – Csak ne sírj, könyörgöm!

Nem hallgat rám. Még sosem hallottam ilyen keserves zokogást. Nyüszít, hüppögését elfojtja, s szemeiből megállás nélkül folyik a szomorúság leve. Fáj Neki. Tudtam, hogy ez lesz, de így utólag úgy érzem, nem fogtam fel szavainak jelentését… Azt mondta, mint hal a csalit, s horgász az etetést…
Már értem. Azt, amit egy pillanatig engedett mutatni szemein át, abban volt a válasz a meg nem hallott kérdésre. Most veszem csak észre; én voltam a süket és a vak, aki egyfolytában beszél, révén nem érti, mit mondanak neki.
Leülök Vele szemben, falnak támasztom hátam, kezeim magatehetetlenül ölembe ejtem. Vállai folytonosan rángnak, ahogy a sírás közben levegő után kapkodó tüdeje megbotránkozva dobálja.
Nem bírom sokáig nézni, és hallgatni. Gyűrte magába fájdalmát, s ím, hol az egész elejét vette, szerepünk megcserélődik. Azt teszem, mit Ő hónapokig mellettem. Szótlanul figyelem. Nem tudom, miért nem értékeltem létezését… Bármikor ott volt, ha szükségét láttam, sőt akkor is, ha nem, de hálám, mit magam előtt látok, csak ostorként csattant.
Görbe tükör ez jellememről.
Felállok, lassan elsétálok. Nem szándékozom itt hagyni, csak hátha magányra vágyik…
Hmm. Önző vagyok, ismét. Hallgatni nem bírom művem, ha ez művészet egyáltalán…

 

 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 2 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Gyenei Judit   (#23114)

2011. március 03. 19:46

Vidámabb... Érdekes, az életvitelemen ez a hangulat látszik, ezt a visszajelzések igazolják, de írni... az valahogy nem sikerül. Novellákban semmiképp. :D

Válasz Nem Tom hozzászólására (#23096).

 


2. Nem Tom   (#23096)

2011. február 28. 22:54

Szia. Járj szerencsével nálunk, de lehetsz még ennél is vidámabb . Tamás :-)