vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Nyílt levél nem tudom Kinek

Műfaj: SzakirodalomCimkék: hit, lélek, bizonyság, veronai, szeretet, lét, érték

Az élet félreértések sorozata. Nem tudom miért, de a lényeg, hogy mindent a helyére lehet tenni kellő szándék és jó akarat ellenében. Itt van a bizonyság, hogy mindent meg lehet oldani.

Értékes vagy.

Nem tudom, hogy miért baj az,

hogy tükröt tartanak eléd.

Értékes vagy.

Ez nem jelenti azt,

hogy bohócot csinálj bárkiből.

Értékes vagy.

Mire az, hogy magadat

úgy ad el, hogy írásod

értéket nem képvisel.

Értékes vagy,

mint egy csiszolatlan gyémánt.

Miért baj az, hogy van aki látja

faragatlanságod és ebbe belevájva

letöri azt, mi nem oda való?

Miért.

Neked kell belátnod azt, hogy az olcsóságnak is

van határa.

Értékes vagy,

mint a csiszolatlan gyémánt.

Azt, amit bántásnak érzel

az a csiszolás,

hogy valóban tudj ragyogni.

Értéked nem a vazalusok fogják fokozni.

Az aki bírál érted teszi.

Könnyű rájönni,

mert látja azt, amit te még nem.

Írjál szeretet teljesen.

Sikerül.

Én hiszem.

 

Üdv: Veronai

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 13 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Angel   (#22152)

2010. október 08. 14:25

Szia Veronai! Tetszett a versed.

 


2. Nem Tom   (#22090)

2010. szeptember 26. 09:57

Kedves Vili! Nem tudok senkiről, sem aki miattam ment el. Téged, pedig eszem ágában sincs elüldözni. Tudod a kontraszt, jobban kihozza a színeket. Nem tartom kabinetkérdésnek azt sem, hogy olvasd az írásaimat, vagy a hsz-imet. Helyesírási hibáim természetesen vannak. Kinek nincsenek? De látod, azért iparkodom. Nem írtam azt, hogy Weelee, mert sikoltozott a World. Így ki kellett javítanom Vilire. Látod az első lépéseket már megtettem a helyesebb írásomért. Ezt is neked köszönhetem efendi. Ja, és tudod, hogy rinyálok, a legolvasottabb címért? Nem fogod elhinni, megpróbálok jókat írni. Ez persze egy speciális figura, és nem mindenkinek sikerül. Tamás

Válasz weelee hozzászólására (#22089).

 


3. weelee   (#22089)

2010. szeptember 25. 23:38

Nehogy azt képzeld, hogy azért mert sámlin állsz, magasabb vagy. A pökhendi beképzelt beszólásaidat meg tartsd meg magadnak! Nem fogom megtenni neked azt a szívességet, hogy engem is elüldözz erről az oldalról, mint sokakat. Ott vannak az alázós beszólásaid mindenfelé. Embert még nem láttam ennyire rinyálni a legolvasottabb címért... szánalmas könyöklő vagy. Ez a véleményem. Lehet bosszút forralni, alázósakat beszólni, elintézni, hogy kitegyenek, elintézni, hogy ne legyen elfogadva amit írok! Nem érdekel. És csak hogy tudd... nem Vili... weelee. Látod a betűk különbözőségét? Ja és még annyit... vér ciki egy über király írónak a muszájt muszálynak írni.

Válasz Nem Tom hozzászólására (#22078).

 


4. Pinokkió   (#22082)

2010. szeptember 25. 14:22

Eddig próbáltam kicsit elvontan, látom ez nem megy itt... Csak azért "belerúgni" (álrúgás ez a hülye is látja!) valakibe, hogy ezzel foglalkozzanak velem, röhejes. Azt gondolni másokról hogy nyalják mások seggét, amikor a "mű"író teszi ezt, röhejes. Szerintem ez az írás is röhejes. Szerintem te senkit ne sajnálj, mert ez is röhejes. De a vitaindítónak ilyet kell írni, röhejest:-)

 


5. Veronai   (#22080)

2010. szeptember 25. 11:47

Sajnálom, hogy nem értesz. Nézz a dolgok mögé, mert nem minden az, aminek látszik. Kettő, ha elhatároztál valamit, akkor az ellenkezőjét soha sem fogod megtapasztalni. Talpat soha sem nyaltam. Írjál valami szépet. Üdv!

Válasz Jancsó Katalin hozzászólására (#22070).

 6. Veronai   (#22079)

2010. szeptember 25. 11:40

Üdv! Nem tudom miért hiszik, hogy mi haragszunk egymásra. Neked is ami a szíveden, az a szádon. Helyettünk nem kell megsértődni senkinek. Mi meg nem fogunk. Írjunk. Üdv!

Válasz Nem Tom hozzászólására (#22078).

 


7. Nem Tom   (#22078)

2010. szeptember 24. 23:32

Sziasztok! Csak úgy kezdésnek. Az első percben is tisztában voltam azzal, hogy nekem szól az írás. Ezzel semmi gond sincsen. A gyémántot csak gyémántporral lehet csiszolni. Mi ketten más kategóriában gondolkodunk, és írunk. Elvagyunk egymással, és egymás nélkül is. Ez a mi dolgunk. Vili neked fogalmad sincs semmiről. Nyugodtan osztogassad az ötösöket, vagy akár az egyeseket, de a pálcát mi fogjuk törni. Véleménye persze mindenkinek lehet, de ez esetben a tiéd nem számit. Ismerkedjél, barátkozzál a lappal, legyél vagy harmincszor a lista élén, mint mi a Veronaival, és utána megdumcsizzuk veled, ha akarjuk. Szia Veronai! Méltányolom a véleményedet, de nekem más! Mások szerintem az értékek, más szerintem a jó. De, az mindkettőnkre érvényes, ha érvényes, amíg van lószar, addig akad veréb is. Tamás

 


8. weelee   (#22075)

2010. szeptember 24. 22:56

Egyértelműen próza. A vers-szerű tördeléstől még nem lesz vers, bár ezt itt sokan nem tudják. Tartalmilag meg nem kell besorolni. A cím viszont nem igaz. Elég lett volna a "Nyílt levél". A "bűn"-ről meg csak annyit, hogy ki fegyvert vesz elő, ne csodálkozzon ha ellene fordítják.

Válasz Jancsó Katalin hozzászólására (#22070).

 


9. weelee   (#22069)

2010. szeptember 24. 18:41

Engem nem érdekel, hogy mi volt az előzmény. Itt ezen az oldalon a műveket kellene értékelni, és nem a mögötte lévő embert. Egyébként mi lehetett a bűne... leírta azt amit gondolt?! Más is megtette ezt. Nem szabadna, hogy személyes kötődések befolyásolják a véleményt. Én a magam részéről csak a szavazat után mutatnám meg ki a szerző. Persze akik szeretnek hamis illúziókban lubickolni, biztosan szétkürtölnék, hogy ezt írták... lehet hajlongani. De miért is? Hamis viszont dicséretért? Részemről maradok az őszinteségnél, vagy hallgatok... ,de hazudni soha sem fogok! És a véleményem akkor is marad ez: 5

Válasz Jancsó Katalin hozzászólására (#22067).

 


10. weelee   (#22064)

2010. szeptember 24. 07:41

Nem akartam hozzászólni, de szúrta a szememet az a két egyes értékelés. Én adtam rá egy ötöst. Egy gyémánt szakavatott, tehetséges csiszoló kezében válik drágakővé. De mint ahogyan a gyémánt is attól gyémánt, hogy úgy született, és nem azért, mert annak gondolja magát, a csiszoló sem attól mester, mert annak képzeli magát. Sokszor jobb hagyni a gyémántot természetességében, mint elrontani... mert amit elvettél belőle, azt vissza már nem teheted. Itt van néhány gyémánt a kavicsok között, és van amit már összekaristolt néhány önjelölt csiszoló. És van, hogy egyszerű üveget tesznek eléd, a hamis csiszolók, kiáltva gyémántot. Az ötöst meg azért adtam, mert az írás tele van szerető gyöngédséggel, óvatos erőszakossággal. Lehet egy csiszoló figyelmes tekintete ez... de lehet csiszolódó kincs is. Ezt nem én döntöm el.

 11. Pinokkió   (#22063)

2010. szeptember 24. 07:37

Ha a hsz-emet szorosan értelmezem, akkor saját cipő híján sajnos te nem értheted, ki saját cipőjét koszolja. Vagyunk még többen így. Akit kaszálni akart az írás, az önön maga, a rossz "mű"vész. Őt meg én nem sajnálnám, ha a fenekét és "mű"vét dugja az ilyen, olyan cipőnk elé.

Válasz Jancsó Katalin hozzászólására (#22059).

 


12. Pinokkió   (#22053)

2010. szeptember 23. 00:04

Ki faragja meg a falábát, csak azért, hogy ne nyomja a lábát a cipő? Akkor már, ha kinőtte, inkább új cipőt vesz. De csak a saját kedvére. Ezt meg csak az nem érti, akinek nem volt még a falábán saját cipő.

 


13. Pyrrhusz   (#22038)

2010. szeptember 20. 21:26

Minden jó bohózat alapja egy fatális tévedés, egy aprócska malőr. Ezért tudunk rajta jókat derülni. Bábel óta meg sajna elbeszélünk egymás mellett.EZ VAN:-))

 


Szavazás

Beérkezett szavazatok száma erre a cikkre: 5 db

A szavazatok átlaga: 2.2

Ha belépsz, tudsz szavazni.