vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Világvége.

Műfaj: NovellaCimkék: isten, szeretet, bűn

Sok világnézet eltérően ítéli meg az embert, és az Ő életét, helyét az Univerzumban. Hogy kinek van igaza, avagy mind tévúton járnak? Ha én lennék Isten....! De, szerencsére nem vagyok! Az első kérdésem ez lenne.... A teremtés dilemmája! De, ezzel a bevezetővel most lelövöm a poént. Üdv.

Ütött kopott bádog vödör áll az alagsor homályában a sarokban felejtve.

Benne mindenféle zavaros dolog. Ami az életben létezik, belekerülhet egy ilyen felmosó vödörbe .a legmocskosabbtól a legtisztább érzelmekkel fűtöttekig bármi lesüllyedhet ide, ahol egy rettenetes kulimásszá keveredve érik össze sok-sok évezred alatt, azzá a mocsokká ami most itt bűzlik a sarokban. Az ismeretlen most odalép a szennyel teli vödörhöz és a padlóösszefolyóba önti, miközben erősen krákog, és öklendezik. Szép tarkabarka a lé, benne, kisebb-nagyobb darabokban tűnik fel, a szerelem, a barátság, a születés, a harag, gyűlölet, háború, halál, betegség, szegénység. Némelyik színesebb, némelyik szürkés, feketés árnyalatban bukkan a felszínre kiöntés közben. De a lényeg, hogy mostanra ez az egész egy velejéig romlott, használhatatlan, egyberohadt keverékké vált, amiből már semmi hasznos és értelmes dolog nem készülhet.

 

ISTEN ekkor letette az üres vödröt, és mellé ült.

 Neki kezdjek ismét, vagy hagyjam a fenébe?

 

 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 4 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. bobita   (#18643)

2010. március 23. 13:55

hát rádférne egy kis taoista micimackó,aztán meg egy kis öt világvallás egy kötetben, meg egy nyalóka a végén, mert pont oda nem kell pont,egyébként meg :nem lépünk isten helyébe,mert,egy a jelszónk a tartós béka! szia,

 


2. laca6909   (#18614)

2010. március 21. 22:55

Miért? A tulajdon fiát is hagyta megölni! Komolyra fordítva, most sok vallásos gondolkodású ember felhördül! Ezt úgy mondom, mint egy materialista, aki azért, tiszteletben tartja a többiek gondolkodásmódját is.

Válasz Jancsó Katalin hozzászólására (#18612).

 


3. Pyrrhusz   (#18604)

2010. március 21. 19:32

Isten ürüléke a vödör tartalma, amit minden egyes nap a nyakunkba önt.:-))

 


4. white light   (#18595)

2010. március 21. 14:58

Kezdj neki! :D mármint ha ez nem jó amiben most vagy lehet hogy egy következő élet jobb lesz :)