vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Keringő

Műfaj: NovellaCimkék: novella

Fehér lépcsősoron lépkedek kecsesen fölfelé. Két kézzel csippentem a selymet magam előtt, és megvillan vékony bokám a teraszon várakozó úr legnagyobb csodálatára.

Eljött az este, gondokkal teli. Sötét szemöldökét ráncolva nézett poharam aljára: Mi ez már megint? Ki tudja! Tea, vagy épp bor? Esetleg a csapból engedett langyos víz, mit szoba hőmérsékletűre hűtök az asztalon? Szinte mindegy már. Kell a folyadék, s az üres gyomor nehezen veszi be a vizet. Lehet, hogy sör löttyen még az opálos üvegen túl. Az laktat. Megoldva vele a vacsora is. Félkábulatban egy nótára gyújtva melegszem, aztán álomba törik derekam a hideg kövön.

Fehér lépcsősoron lépkedek kecsesen fölfelé. Két kézzel csippentem a selymet magam előtt, és megvillan vékony bokám a teraszon várakozó úr legnagyobb csodálatára. Lassan haladok, hogy legyen ideje kellően megolvadni, mire öleléssel jutalmazom. A dekoltázsomból kibuggyanó illat végképp igába hajtja, amikor arcához hajolok egy jelképes csókra. Ajkammal nem is érintem, nehogy elkenődjék a vörös ragyogás.

Karját nyújtja, és belépünk egy hatalmas terembe. A nők irigy pillantásokat vetnek rám, a férfiak felfalnak tekintetükkel. Rövid időre elül a terem zsivaja. Néhányan üdvözlésemre sietnek – vagy csak közelebbről szeretnék látni a bíbor köveket a nyakamban. Bájos mosollyal viszonzom a fogadtatást.

Kísérőm pezsgőt nyújt felém. A finoman metszett poháron megcsillan a gyertyák fénye, majd az édes buborékok szétfutnak nyelvemen.

Lágy dallam hívogat a terem belsejébe. Egy-két-hár, eg-ykét-hár... libben könnyű estélyim a dallamra. Csak pörgünk és forgunk, élvezve egymás érintését. Végül megköszönöm a táncot, és elindulunk egy dúsan terített asztal felé.

- Hozzá má sört még! Takarodj söré! - hallom egye közelebbről Géza hangját. - Kejjé má fő! Efogyott az ital. Mozdujjá má!
- Haggyá! Épp enni akartam.
Dulakodunk. Az arcomba vág ököllel. Megint a kövön fekszem. Az asztalt nem látom már, de a keringő táncot követel. Egy-két-hár, egy-két-hár... és a világ forog tovább körülöttem.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 2 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Ködmadár   (#29625)

2014. június 12. 00:32

Köszönöm L.I.Z, megkönnyeztem...

Válasz L.I.Zet hozzászólására (#29623).

 


2. L.I.Zet   (#29623)

2014. június 10. 20:45

https://www.youtube.com/watch?v=NXD35NuJduI