vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Az élet értelméről

Műfaj: NovellaCimkék: boldogásg, élet

Vajon miért élünk? Avagy egypercnyi filozofálás arról, mi lehet az élet értelme. Én ezt találtam, ezt gondolom... De várom, ki érzi másképp:)

Az emberi lény megszállottan keresi az élet értelmét. Nem tudjuk, mikortól, de keresi. Azonban ez felvet egy kérdést: szoktuk-e keresi a jó dolgok értelmét?

Gondolkodik-e a kisgyerek azon, van-e értelme a játékainak? Kérdezi-e, miért vannak, minek kapta? Értelmes gyerek soha. Ő csak játszik vele, szórakozik, jól érzi magát.

Ha az ember valami élvez, és nincs vele baja, akkor nem keresi, hogy miért van, hiszen biztosan azt szolgálja, hogy ő jól érezze magát. Ebből az következik, hogy aki keresi az élet értelmét, az nem élvezi. Aki pedig nem szeret élni, az minek keresi az értelmét, ha egyszerűbb csak úgy eldobni?

Élni jó, élni érdekes. Jogos a kérdés, hogy miért. Mert nincs belőle két ugyanolyan. Meghallhatsz és akár újra is születhetsz, de az új életed már nem lesz olyan, mint az előző. Megismételhetetlen dolog. Ez benne a gyönyörű - minden élet más, mindenki egyéniség, egyéni helyzetekkel és problémákkal. Egy-egy kis csoda vagyunk mind, mesteri alkotás, és a művész összetörte eszközeit, amivel készített minket, hogy ne legyen két ugyanolyan műve.

Persze az élet akkor igazán szép, ha boldogok vagyunk benne. De még a boldogság is mindenkinek mást jelent és más hozza el. Az egyik ember legnagyobb vágya vagyont szerezni, a második családot alapítana, a harmadik a tanításban leli örömét, a tudása átadásában. Ha úgy tetszik, mindenki életének más az értelme.

Ha szeretsz élni, akkor lehet, hogy csak nem vetted észre, hogy már rég megtaláltad. Amikor már van miért élni, felkelni borús reggeleken, valami boldoggá tesz ilyenkor is, akkor már csak ki kell élvezni.

Ne keresd az élet értelmét. Akkor sosem talál meg téged.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket