vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Vásárlás

Műfaj: NovellaCimkék: kiárusítás, üzlet, kinek

Most a kellemes nyárban gyakrabban megesik velem, hogy több üzletet bejárok bevásárláskor, mint télen mikor siet az ember, előre tervez,céduláz,aztán gyorsan veszi amire szüksége van s irány haza a meleg lakásba.

Így az is jobban feltűnik melyik üzletben, butikban,hipermarketben minek mennyi az ára. Lehet ez oka annak, hogy nagyobb köröket teszek, hiszen senki sem ellensége a saját pénztárcájának.

Egyes ismerőseim szerint bizonyos nagy bevásárlóközpontokba nem sikk bemenni,mert ott "olyan" emberek fordulnak meg, no meg az áru is csak úgy összedobálva,stb.stb.

Én a kíváncsiak közé születtem (még a sünt is elolvastam ezért) nem találtam én ezekben az üzletekben semmi kivetnivalót sokáig. Ami most írásra késztet az egy idő óta motoszkál a fejemben,ha a Lidl áruházban járok minden esetben az az érzésem külföldre kerültem. Hogy a bevásárlókocsit el sem kérik tőlem az azt jelenti a vevő külföldi, nem feltételezi, hogy ebben az országban beszélnek más nyelvet is a magyaron kívül. Mi bizonyítottuk, hogy ez gyakran igaz. Vásárlás közben többen beszélnek németül, mint magyarul. Ez önmagában csak furcsa volt nekem, de a pénztárál várakozva figyelni kezdtem, hogy miről. Áruk, árak, megpakolt kocsik. Közel a Balaton -gondoltam, míg valaki azt nem mondta, hogy viszi haza. Nem tartós élelmiszer volt. Aztán kiderült, hogy az a haza itt van nem túl távol, ahol megvásárolt mindent ami neki kellett. Földet, házat, rétet,erdőt,kis tavat,patakot. Teheti, nyugdíjából él, mint "Marci Hevesen". Elgondolkodtam - ajánlom ezt másnak is! - Korát tekintve húsz év múlva már nem jár ide vásárolni. Vannak gyerekei? Bizonyára.Ki örököl? Kié lesz mind az amit felvásárolt itt? Nem egy családról szól kis történetem, számtalan a vásárló. Most itt vannak. Hol voltak évszázadokkal ezelőtt?

Van-e statisztika arról hány hold magyar föld tulajdonosa nem beszéli a nyelvünket? Meddig tart a kiárusítás? A bezázás előtti üzleteken szokott lenni egy kis tábla, "égkiárusítás." Nálunk vajon mi a helyzet?

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket